NexxStep - Birst - BI SaaS - Cloud technologie - OLAP - ETL - Datawarehousing

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Birst
 
Business Intelligence en Datawarehousing oplossingen zijn al meer dan drie decennia actief op de markt. Ondanks deze lange tijd hebben BI implementaties in de praktijk nog altijd de reputatie kostbaar te zijn en complex om te beheren. De roep om een eenvoudige en gebruikersvriendelijke aanpak van Business Intelligence en analytische vraagstukken wordt hierdoor steeds luider. BI SaaS (Business Intelligence, Software as a Service) oplossingen zijn gebaseerd op Cloud technologie en zijn hét antwoord op deze vraag. E.Novation lanceert als eerste in Europa de BI SaaS oplossingen van het Amerikaanse bedrijf Birst. Birst combineert het beste van BI en Cloud technologie in één platform. Zij vertegenwoordigt de volgende generatie Business Intelligence toepassingen.
 
In de huidige maatschappij is het belangrijk dat informatie snel, correct en helder weergegeven kan worden. Birst bied daarbij uitkomst. Waar BI tools namelijk eerst veel specifieke kennis en dus tijd en geld vereisten om succesvol en zelfstandig binnen de organisatie te kunnen gebruiken, is BI nu vooral gericht op snelheid en het comfort waarmee iemand zich het programma eigen kan maken. Birst combineert daarbij het beste van twee werelden. Enerzijds biedt Birst het gemak aan van de implementatie (up and running in enkele weken) en het gebruik van Software as a Service met de mogelijkheden van een complete Business Intelligence suite. Anderzijds is de informatie overal en altijd beschikbaar, maar wel met de beveiliging van een lokale toepassing. Dit levert aanzienlijke voordelen op ten aanzien van inrichting en beheer met als resultaat een reducering van de kosten.
 
Birst is een centraal BI platform dat ervoor zorgt dat lokale Business Intelligence initiatieven weer centraal beheerd worden, maar waarbij, vanwege de Cloud Technologie, minimale inbreng van de ICT afdeling nodig is. Alle gegevensbronnen, van CRM tot Social Media, lokaal of in the Cloud, worden via een webbrowser ontsloten. Hierbij heeft u de keuze om gegevens in the Cloud te plaatsen, maar ook om gegevens te laten waar ze zijn, of zelfs een combinatie hiervan. Kortom, Birst biedt een flexibel platform waar Business Intelligence, ETL (Extraction, Transformation and Load), Data Warehousing, OLAP (Online analytical processing), Reporting en Dashboards, allemaal samenkomen en centraal in één schaalbare Cloud omgeving gebruikt kunnen worden.
 
Wilt u weten wat BI SaaS kan betekenen voor uw organisatie? Bekijk alvast enkele voorbeelden of klik hier om direct contact met ons op te nemen.